ابزار وبلاگ ابزار سایت ابزار وبسایت ابزار رایگان وبلاگ

تبلیغات
تبلیغات متنی
گالری عکس سوسا
ابزار وبلاگ
پست های تصادفی وبلاگ

ابزارهای وبلاگنویسی


تصاویر زیباسازی وبلاگ در گروه بندی های مختلف + کد عکس


حل مشکلی بزرگی به نام طبقه بندی فایلها و فولدرها ◄ ویندوز ►

منظم کردن فایل ها و فولدر ها

نمیدونم تا به حال برای شما هم پیش اومده که از دست فایل ها و فولدرهای به هم ریخته تان خسته بشید ، از دست طبقه بندی فایل ها در فولدرها و نامگذاری اونها و … ، مثلا فرض کنید هر روز اطلاعاتی رو از اینترنت دانلود میکنید که میتونه فیلم ، موسیقی ، نرم افزار ، مقاله و مجله و کتاب و … باشه ، کنارش فایل هایی که از دوستتون میگرید و هزار و یک فایل دیگه رو هم اضافه کنید ، مثلا اینجا رو نگاه کنید :

 فایل , عکس پوشه, عکس فایل

خب اینها رو اگه به همین صورت رها کنیم بعد از مدتی اطلاعات زیاد میشه و عملا دستیابی به خیلی از فایل ها غیر ممکن میشه پس باید زمانی رو اختصاص بدیم به طبقه بندی این فایل ها ، اینجا این سوال پیش می آد که چگونه؟

هر کسی ممکنه به این سوال پاسخ های متفاوتی بده ، ولی احتمالا همه توافق خواهند داشت که  فایل ها رو بر اساس یک معیار در فولدر ها و ساب فولدر ها طبقه بندی کنیم ، مثلا

 بر اساس محتوای فایل : موسیقی ، ویدیویی ، عکس و کتاب و … ،

فولدر

بر اساس انشعاب فایل مثلا : pdf,jpg,mp3,wma و … ،

پوشه

بر اساس حجم فایل ها

بر اساس تاریخ فایل ها

و …

 

اینکه از کدام یک از این روش ها استفاده کنید بستگی به نوع کاربریتون داره ، مثلا افرادی که بیشتر اهل مطالعه و کتاب و مقاله هستند شاید گروه بندی بر اساس محتوای فایل بهتر باشه چون مثلا اگه برا اساس انشعاب فایل طبقه بندی انجام بگیره طبیعیه که بعد از مدتی شاخه مربوط به PDF حجم اطلاعاتش میره بالا چون بیشتر با کتاب سر و کار دارید و انشعاب اکثر کتاب های الکترونیکی هم PDF هست و شاخه های دیگه خالی میمونه پس بعد از مدتی نتیجه میگیرید که معیار طبقه بندی مناسب نبوده خب حالا یا باید داخل همون شاخه ای که اطلاعاتش زیاد شده (PDF) از یک معیار جدید برای طبقه بندی استفاده کنیم و یا کلا فایل ها رو بر طبق معیار جدید طبقه بندی کنیم! ، همون طور که گفتم برای این افراد  طبقه بندی بر اساس محتوای فایل بهتره ولی باز هم همین روش بعد از مدتی با مشکل مواجه میشه ، اینکه مثلا کتاب های مربوط به برنامه نویسی زیاد میشه و دوباره ناچاریم در داخل فولدر برنامه نویسی ، فولدر هایی دیگه ایجاد کنیم برای مثلا برنامه نویسی تحت وب ، تحت دسکتاپ ، موبایل و … و این مشکل ادامه خواهد داشت ، مشکل دیگه ای که وجود داره اینه که طبقه بندی ها اشکال مختلفی ممکنه داشته باشه ، مثلا من کتابی دانلود کردم در مورد برنامه نویسی تحت وب ، حالا این کتاب رو می تونم به اشکال زیر در فولدرها قرار بدم :

سیستم فایلویندوز

به نظر شما کدوم روش بهتره؟ منم نمیدونم چون بعد از مدتی بر طبق شرایطی یکی از این روش ها میتونه بهتر باشه والبته نه برای همیشه! ، و از همه مهمتر اینکه یک فایل ممکنه مربوط به چندین شاخه باشه ، مثلا “برنامه نویسی تحت وب” میتونه جز مواردی مانند : کامپیوتر ، برنامه نویسی ، فناوری اطلاعات ، کتاب و فایل های ویدیویی و… باشه .

جدا از همه این مسائل جابه جایی فیزیکی فایل ها عمر هاردتون رو هم کم میکنه زیرا هارد ها یک محدودیت در نوشتن دارند و با هر بار جابه جایی فایلها عمر هارد کم میشه مثلا ممکنه یک هارد عمر مفیدش برای ۵میلیون بار نوشتن و خواندن تعریف شده باشه و اگه قرار باشه علاوه بر فشاری که اسکن RealTime آنتی ویروس و آپدیت نرم افزارهای مختلف به هارد وارد میکنن شما هم به این جمع اضافه بشید و روی هارد فعالیت فیزیکی انجام بدید دیگه وای به حال هارد بیچاره !.

سری به دایرکتوری های موتور های جستجو بزنید و ببینید چه وضعیه ، شبیه یک عمارت بزرگ با درهای تو درتوی فراوان! که از هر جایی شروع کنید معمولا به جایی نمیرسید ، چرا دایرکتوری ها اینقدر غریب هستند ، اصلا تا به حال چند بار از دایرکتوریها استفاده کردید!؟

اگه قرار باشه به همه مشکلات این روش اشاره کنم باید چند تا مقاله بنویسم! ، این روش ذاتا دارای مشکلات زیادی است و اکثر انرژی ما میره رو طبقه بندی اطلاعات ، البته مواردی هم که اشاره کردم فقط برای افرادی است که با حجم زیاد اطلاعات مواجه هستند و گرنه برای اطلاعات کم روش بهینه و خوبی هستش و میشه با کمی تلاش بهینه ترین حالت رو انتخاب کرد و اگه یه وقتی مشکلی هم پیش اومد که نیاز به طبقه بندی مجدد بود به دلیل حجم پایین اطلاعات زمان و انرژی زیادی نمیطلبه و مشکل خاصی نداره .

راه حل دیگه هم شاید این باشه که اصلا بی خیال بشیم و کل اطلاعات رو نامنظم بریزیم تو سیستم و هر وقت دلمون خواست سرچ میزنیم ولی آیا تو ذهنتون هست که اون فایل موزیکی که ۶ ماه قبل تو سیستم ریختید اسمش چی بوده (شای یک اسم بی ربط هم باشه مثلا ۱۲۵)که سرچ بزنید چون سرچ ویندوز و اکثر نرم افزار های کمکی بر اساس مشخصات فایل مثل نام ، حجم ، تاریخ و … انجام میشه و نه محتویات فایل ، البته نرم افزارهای معدودی هم هستند که بر اساس محتوای فایل جستجو میکنند که البته کامل نیستند و در همه فایل ها جستجوی محتوایی انجام نمیدن مثلا در فایل های موسیقی و ویدیویی و بسیاری از موارد دیگه ناتوان هستند حتی اگه فرض کنیم قادر به جستجو در همه فایل ها هم باشند باز هم پای محدودیت های پردازشی به میان میاد و برای جستجوی یک فایل با این روش زمان زیادی لازمه پس به این روش هم زیاد دلخوش نباشید ، پس راه حل چیه؟

وقتی شما دنبال یک فایل در سیستم هستید و اون فایل رو جستجو میکنید تو ذهنتون دنبال چه ردی از اون فایل هستید؟ دنبال کلمات کلیدی از نام فایل هستید (البته اگه نام فایل اسم مناسبی باشه که معمولا نیست!) ، مثلا همین گاهنامه گویا آی تی رو دانلود کردید و در سیستم ذخیره کردید حالا می خواهید دنبالش بگردید ، گاهنامه رو مطالعه کردید و کلمات کلیدی زیادی تو ذهنتون هست ولی هیچ کدام در یافتن فایل به شما کمک نمیکنه چون در اسم فایل قید نشده و عملا امکانش هم نیست ، خب کلید معما همین جاست .

استفاده از روش تگ گذاری برای فایل ها روشی هستش که معدود نرم افزارهای جانبی هم براش وجود داره ، در این روش ما دیگه الزاما نیازی به ساختن فولدرهای تو در تو و طبقه بندی به صورتی که معرفی شد نداریم و سرعت عمل ما خیلی بالاتر میره و جستجوی اطلاعات هم بسیار راحت تر و لذت بخش تر خواهد شد ، چیزی شبیه جستجو در گوگل! ، در این روش هر فایل و یا فولدری که خواسته باشیم به اون تگ هایی (کلمات کلیدی) اختصاص میدیم مثلا برای گاهنامه گویا آی تی میتونیم تگ های شبیه : گاهنامه ، گویا آی تی ، فارسی ، شماره دوم ، سال ۱۳۹۰ و حتی اگه داخلش مثلا مطلب تاثیر گذاری وجود داشته که شما اون شماره از گاهنامه رو با اون کلمه کلیدی میشناسید میتونید از اون کلمه هم استفاده کنید مثلا این مطلب برای شما تاثیر گذار بوده! و وقتی شماره بعدی گاهنامه رو دانلود کردید و این مقاله رو خوندید و تحت تاثیر قرار گرفتید! میتونید یک تگ هم با عنوان “طبقه بندی” و یا “گروه بندی” و … برای گاهنامه گویا آی تی شماره سوم اضافه کنید . در این روش با بسیاری از مشکلاتی که در بالا بهش اشاره شد مواجه نخواهیم شد و مزایای زیادی نصیبمان میشود که مهمترین آن افزایش سرعت عملکرد ما خواهد بود .

این اولین مقاله ای است که من درگویا آی تی منتشر کرده ام و اگه مشکلی در اون هست به بزرگواری خودتون ببخشید و اون رو بزارید به حساب کم تجربگی بنده.

از این که زیاد حرف زدم معذرت میخوام ، انشاءالله در شماره بعدی شما رو با یکی از قدرتمندترین نرم افزارهای تگ گذاری که مدت زیادی هم هست ازش استفاده میکنم آشنا خواهم کرد ، البته نظرات شما دوستان عزیز در مورد این بخش مشوق خوبی خواهد بود برای ارائه بخش بعدی این مقاله! ، نظر شما چیه؟ آیا شما هم با چنین مشکلاتی مواجه هستید و به راه حل بهتر از تگ گذاری رسیده اید؟ آیا از این شیوه نگارش راضی هستید؟ خوشحال میشم نظرات شما رو بدونم .

 

نام و نام خانوادگی : سید ایوب کوکبی

منبع : گویا آی تی