ابزار وبلاگ ابزار سایت ابزار وبسایت ابزار رایگان وبلاگ

تبلیغات
تبلیغات متنی
گالری عکس سوسا
ابزار وبلاگ
پست های تصادفی وبلاگ

ابزارهای وبلاگنویسی


تصاویر زیباسازی وبلاگ در گروه بندی های مختلف + کد عکس


اهمیت استفاده و منابع سرشار از روی ◄ تغذیه ►

زینک: 

زینک یا همان روی یک ماده‌ معدنی ضروریست که روی عملکردهای بدن تأثیر زیادی دارد. «روی» دریافت‌شده از طریق مصرف مواد غذایی از دهها بیماری مانند آکنه، آلزایمر، صرع، پسوریازیس و غیره پیشگیری می‌کند.

در این مقاله شما را بیشتر با این ماده‌ معدنی آشنا می‌کنیم. با ما همراه باشید.

جایگاه «روی» در سلامتی :

«روی» یک ماده‌ معدنی مهم است که بدن برای انجام وظایفش به آن نیاز دارد. بدون دریافت کافی این ماده‌ معدنی تمام عملکردهای بدن دچار اشکال خواهد شد. کمبود این ماده‌ی معدنی می‌تواند به هم خوردن تعادل قند خون، کاهش سرعت سوخت و ساز بدن، اختلال در حس بویایی و چشایی، اختلال در تقسیم سلولی و سنتز DNA منجر شود.
«روی» باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می‌شود. به عقیده‌ی دانشمندان پاستیل‌های «روی» می‌تواند دوره‌ی سرماخوردگی را به نصف برساند؛ در واقع این ماده‌ی معدنی می‌تواند با ویروس سرماخوردگی مقابله کند. نتایج مطالعات مختلف نشان می‌دهد که «روی» می‌تواند برای درمان زخم‌ها و جراحات نیز موثر عمل کند. این ماده‌ی معدنی از ابتلا به اسهال و همچنین دژنراسیون ماکولای چشم پیشگیری می‌کند.

علائم کمبود «روی»  :

با وجود اینکه کمبود این ماده‌ی معدنی چندان شایع نیست اما در بین برخی افراد دیده می‌شود. کمبود «روی» با علائمی همراه است که در زیر به آن‌ها اشاره می‌شود:

* بی‌اشتهایی

* ضعف سیستم ایمنی بدن

* ریزش مو

* اسهال

* ناتوانی و ضعف

* آسیب‌های چشمی و پوستی

* کاهش غیرعادی وزن

* کاهش سرعت بهبود زخم

* کاهش حس چشایی و بویایی

* رشد غیرعادی یا کند نوزادان و کودکان

البته توجه داشته باشید که مصرف بیش از اندازه‌ این ماده‌ معدنی نیز بی‌خطر نیست و باعث مسمومیت می‌شود. افرادی که «روی» بیش از اندازه‌ای مصرف کرده باشند طعم تلخی مانند طعم فلز در دهانشان احساس خواهند کرد. همچنین احساس دل درد، حالت تهوع، استفراغ، اسهال و گرفتگی عضلات نیز از علائم مصرف بیش از اندازه‌ی این ماده‌ معدنیست.

چه کسانی در معرض کمبود «روی» قرار می‌گیرند؟

*گیاه‌خواران: ما بیشتر «روی» را از طریق مصرف گوشت یا محصولات تولیدشده با گوشت دریافت می‌کنیم. در نتیجه افراد گیاه‌خوار تا 50 درصد بیشتر به «روی» نیاز خواهند داشت.

* افرادی که از بیماری‌های مربوط به روده رنج می‌برند: افرادی که از بیماری کلون، بیماری‌های مربوط به کلیه، سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر و غیره رنج می‌برند نیز در معرض کمبود این ماده‌ی معدنی قرار می‌گیرند؛ چون به راحتی نمی‌توانند «روی» را که از طریق مصرف مواد غذایی دریافت کرده‌اند جذب کنند.

زنان باردار و شیرده: از آنجایی که زنان باردار باید نیازهای جنین خود را به این ماده‌ی معدنی تأمین کنند باید قبل از دوره‌ی بارداری «روی» بیشتری مصرف کنند، برای همین این افراد بیشتر از افراد معمولی به «روی» نیاز دارند.

*کودکانی که هنوز شیر می‌خورند: بچه‌ها تا سن هفت‌ماهگی می‌توانند نیاز روزانه‌شان به این ماده‌ی معدنی را از طریق شیر مادر تأمین کنند. اما بعد از هفت ماهگی نیاز روزانه‌شان به این ماده‌ی معدنی به میزان 50 درصد افزایش می‌یابد و شیر مادر به تنهای جوابگوی این نیاز نخواهد بود.

* افراد الکلی: از هر دو الکلی یک نفر با کمبود «روی» مواجه است؛ چون بدن این افراد نمی‌تواند به اندازه‌ی کافی «روی» جذب کند و این ماده‌ی معدنی را از طریق ادرار دفع می‌کنند.

مواد غذایی سرشار از «روی» :

برای اینکه باک «روی» بدن خالی نشود لازم است مواد غذایی سرشار از این ماده‌ معدنی را دریابید. علاوه بر برخی جانوران و غذاهای دریایی «روی» در گوشت گاو، تخمه‌ کدو، میگو، قارچ و اسفناج آبپز نیز وجود دارد.

چگونه «روی» بیشتری دریافت کنیم؟

* برای اینکه «روی» کافی دریافت کنید مصرف قهوه را کاهش دهید. این نوشیدنی میزان ادرار را بیشتر می‌کند و به این ترتیب «روی» بدن از طریق ادرار دفع می‌شود.

* تا جایی که می‌توانید از پختن زیاد غذاهایتان بپرهیزید. توجه داشته باشید که اگر زمان بخارپزکردن، استفاده از فر و آب پز کردن طولانی شود میزان «روی» مواد غذایی کاهش می‌یابد. باید بدانید که لوبیاها بیشتر به گرما و حرارت حساس هستند.

* تا جایی که می‌توانید از مصرف مواد غذای صنعتی و تصفیه شده دوری کنید. به عنوان مثال روند تصفیه کردن 75 درصد «روی» موجود در گندم را از بین می‌برد. برای همین تا جایی که می‌توانید از مصرف نان بدون سبوس خودداری کنید.

* برای فرزندانتان شیر خشک غنی شده با «روی» بخرید.

* گوشت‌های کم‌چرب میل کنید. اگر گیاه‌خوار نیستید باید بدانید که بهترین روش دریافت «روی» روزانه مصرف گوشت است. ماهی‌ها بهترین منبع این ماده‌ی معدنی محسوب می‌شوند.

* اگر گوشتخوار نیستید و یا به هر دلیل گوشت نمی‌خورید لوبیا گزینه‌ خوبی برای تأمین «روی» بدن است. فقط از پختن طولانی مدت لوبیا بپرهیزید؛ چون مواد معدنی خود را از دست می‌دهد. توصیه می‌کنیم به سالادها و غذاهایتان لوبیا اضافه کرده و از خواص آن بهره ببرید.