ابزار وبلاگ ابزار سایت ابزار وبسایت ابزار رایگان وبلاگ

تبلیغات
تبلیغات متنی
گالری عکس سوسا
ابزار وبلاگ
پست های تصادفی وبلاگ

ابزارهای وبلاگنویسی


تصاویر زیباسازی وبلاگ در گروه بندی های مختلف + کد عکس


ریست کردن و ریکاوری دستگاه های اندرویدی ◄ اندروید ►

ریست فکتوری کردن تبلت و موبایل های اندرویدی

 

یکی از گزینه های بسیار کاربردی برای حل مشکلات جدی در ابزارهای اندرویدی (troubleshoot)، ورود به حالت Safe mode است. اما گاهی اوقات این شیوه پاسخگو نیست و یا اینکه لازم است همه چیز را از روی دستگاه تان پاک کرده و آن را به تنظیمات کارخانه ای برگردانید. برگشت به تنظیمات کارخانه ای در ابزارهای اندرویدی را factory reset می نامند که معمولا از طریق منوی Settings قابل انجام است. این کار علاوه بر اینکه بسیاری از مشکلات نرم افزاری را حل می کند، برای حذف کامل اطلاعات شخصی دستگاهی که می خواهید آن را فروخته و به دیگری واگذار کنید هم، مفید و کاربردی است.

نکته:  قبل از ریست، ابتدا اطمینان یابید که از اطلاعات ضروری تان نسخه پشتیبانی تهیه نموده اید و چیزی را از دست نمی دهید. این می تواند شامل گواهینامه Google Authenticate شما هم باشد که در صورت ریست کردن از دست خواهد رفت. پس قبل از ریست کردن ابتدا تایید هویت دو مرحله ای گوگل و دیگر سایت های تان را غیر فعال کنید تا با مشکلات ناخواسته روبرو نشده و دسترسی تان را از دست ندهید.

 

اگر نمی توانید دستگاهتان را بوت کنید:

اگر حالت safe mode کمکی به حل مشکل دستگاه تان نمی کند، می توانید با بوت کردن آن از طریق recovery mode و هارد ریست کردن دستگاه، آن را نجات دهید. البته اول باید پشتیبان گیری را فراموش نکرده و سپس دستگاه را خاموش کنید.

بسته به دستگاه تان، برای ورود به ریکاوری مود، دکمه های صحیح را فشار دهید. در اینجا نمونه هایی از کلید مرتبط یا دستگاه های مشهور را می آوریم:

- نکسوس 7: نگهداشتن همزمان کلید زیاد کردن صدا + کم کردن صدا + پاور
- سامسونگ گلکسی اس ۳:  دکمه زیاد کردن صدا + دکمه هوم + دکمه پاور
- موتورولا دروید ایکس:  دکمه هوم +‌ پاور
- اغلب دستگاه های دارای دکمه فیزیکی دوربین:  دکمه زیاد کردن صدا + دکمه دوربین

 

دستگاه های مشابه هم که در این لیست نیستند تقریبا از ترکیب کلید مشابه ای بهره می برند. برای مثال نکسوس 4 هم از ترکیب کلید های زیاد کردن صدا + کم کردن صدا + پاور بهره می برد.

اگر دستگاه شما در لیست نیست و هیج یک از ترکیب کلیدهای گفته شده هم پاسخگو نیستند، با جستجوی ساده ای در گوگل آن را خواهید یافت. تنها کافی است نام ابزارتان را به همراه عبارت "recovery mode" جستجو کنید تا در صفحات پشتیبانی یا راهنمای دستگاه تان کلیدهای مناسب برای بوت را بیابید.

همزمان با روشن شدن دستگاه این ترکیب کلیدها را نگه دارید. گاهی اوقات هم تنها با نگه داشتن این ترکیب کلیدها دستگاه روشن می شود. خواهید دید که بر روی صفحه تصویر یک ربات اندروید ظاهر خواهد شد که به پشت دراز کشیده، درب آن باز شده و قطعات درونی آن قابل مشاهده هستند.



android-boot-menu-002-500px-narenji-ir.jpg

با استفاده از دکمه های کم و زیاد کردن صدا می توانید میان گزینه های این بخش جابجا شوید تا گزینه Recovery mode را بیابید.



recovery-mode-option-008-500px-narenji-ir.jpg

برای ورود به ریکاوری مود دکمه پاور را فشار دهید. با انتخاب این گزینه به زودی ربات اندرویدی با یک مثلث قرمز بر روی صفحه ظاهر خواهد شد.



android-recovery-mode-004-500px-narenji-ir.jpg

حال با پایین نگه داشتن دکمه پاور و یک بار تپ کردن دکمه زیاد کردن صدا، به Android system recovery وارد خواهید شد.



android-system-recovery-menu-006-500px-narenji-ir.jpg

برای پاک کردن کامل اطلاعات و برگشت دستگاه به تنظیمات کارخانه ای، با کلید های کم و زیاد کردن صدا گزینه wipe data / factory reset را انتخاب کرده و با دکمه پاور آن را فعال کنید.

به همین ترتیب در صفحه بعد عبارت Yes – erase all user data را انتخاب و دکمه پاور را بزنید. دستگاه به حالت کارخانه ای خود بر خواهد گشت و تمامی اطلاعات شما پاک خواهند شد.



android-wipe-data-factory-reset-007-500px-narenji-ir.jpg

اگر به هر دلیل دستگاه فریز شده و فقل کرد، دکمه پاور را نگه دارید تا ریستارت شود.

 

اگر دستگاه بدون مشکل بوت می شود

در صورتی که دستگاه بدون مشکل بوت شده و بالا می آید، برای برگشت به تنظیمات کارخانه ای می توانید از صفحه تنظیمات بهره بجویید. به صفحه Setting بروید. در آخرین نسخه اندروید گزینه Backup & reset را انتخاب کنید و اگر هم از نسخه 2.3 استفاده می کند، گزینه Privacy را انتخاب کنید.



android-backup-and-reset1-001-500px-narenji-ir.jpg

در صفحه باز شده عبارت Factory data reset را انتخاب کنید، اندروید در مرحله دیگری تاییدیه انجام این کار را هم از شما خواهد پرسید.


android-factory-data-reset-003-500px-narenji-ir.jpg

اگر فرآیند Factory reset مشکل شما را حل نکرد (یا اصلا کار نکرد) شاید مشکل از سخت افزار دستگاه تان باشد. اگر هنوز موبایل یا تبلت تان گارانتی دارد، باید آن را به نمایندگی بسپرید یا اینکه به دنبال تعمیرکار خبره ای باشید.

البته یک استثناء هم در این میان وجود دارد: اگر شما قبلا ابزارتان را با رام های کاستوم فلش کرده باشید و نرم افزارهای سطح پایین دستگاه را از دست داده باشید، ممکن است که شما نرم افزار ریکاوری اصلی را بازنویسی کرده باشید. در این حالت، مشکل شما نرم افزاری است و ربطی به سخت افزار ندارد. اما باز هم به فردی ماهر و کارکُشته برای حل آن نیاز دارید.

منبع : نارنجی دات کام